Årets siste slag i Norgescup3!

Årets siste slag i Norgescup3!

Apparatturnjenter og gutter fra Tromsø Turnforening har vært i sving i årets siste norgescup i Holmen (Asker). Her samles landets beste apparatturnere til dyst. Det var mange gode enkeltprestasjoner og en god laginnsats blant begge kjønn. Vi er heldige, og ser resultatene av å ha så gode og dedikerte trenere.

tromso-turnjenter

Avdeling Turn Kvinner

ATK og ATM viste store prestasjoner i Norges cupen, hvor blant annet Seier Marie Andersens (13 år) tok 2. plass, og sølv, i klasse 1 blant 70 gymnaster med 55 poeng med klassens høyeste skranke og bomkarakterer.

Sara Petterson Hansen gjorde igjen en jevnt god konkurranse og ble også nr 2 og sikret 2. plass og sølv, samlet i årets norgescuper. Hun var plassen foran Madelene Garnes fra Narvik som nå trener i Tromsø på turnlinjen i Tromsdalen og som også har hatt en sterk utvikling. Landslagets turntvillinger, Malin og Maria Saura Berg, viste igjen høyt nivå med 9. og 10. plass blant 70 rekrutter.

Forøvrig gjorde mange av jenteturnerne meget solide prestasjoner. Mange av våre turnet til >45 poeng som var nok til en topp 5 plassering i Norge for 3 år siden. Dette viser at selv om vi har tatt store steg i jenteturn i Tromsø med mange gode utøvere har nivået blitt skyhøyt.

atm

F.V. Elias Ingebrigtsen, Kasper Sjøthun, Elias Dahl-Hansen og trener i ATM Vasilji Manyakin

 

Blant guttene fikk vi en 3. plass i klasse 1 på Elias Dahl-Hansen etter spesielt solide frittstående og ringøvelser. Han lå kun et poeng bak førsteplassen! Kasper Sjøthun klarte en 3. plass. i klasse 2, kun et poeng bak andreplassen. Han utmerket seg spesielt siden han begynte med spesialisert turn senere enn de fleste apparatturnere gjør. Elias Ingebrigtsen turnet til nesten samme karakter som Elias Dahl-Hansen, men siden konkurransen er så ekstra hard i de yngste klassene holdt det til en 31. plass. Stein-Are Engstad, leder for Avdeling Turn Menn, forteller at TTF skal prestere på dette nivået både på Norgescup og i konkurranser med internasjonalt reglement (FIG), samt at deltakelse på konkurranser er viktig for å klare dette.

Både Engstad og Sigve Andersen, leder av Avdeling Turn Kvinner, er svært fornøyde med helgens resultater. Jeg må bare få si tusen takk til treneren vår, Vasily, som velvillig stiller på alle konkurranser, og til alle foreldre som organiserer og bidrar for å klare og gjennomføre disse turneringene. Men den største takken går selvsagt til gymnastene som stiller opp på trening, og satser på turnsporten, avslutter Engstad fornøyd.

seier-marie-andersen

Seier Marie Andersen

sara-petterson-hansen

Sara Petterson-Hansen

Nå gleder vi oss til Norgesfinalen i November i Asker, og til å samle Nord-Norges beste turnere til apparatturnsamling i tidlig desember i Tromsø!

2017-01-09T19:25:01+00:00 oktober 30th, 2016|