Knivet om edelt metall -og vant!

Knivet om edelt metall -og vant!

Tromsø Turnforening arrangerte i helgen den kjente Barentskampen, hvor Norge, Sverige og Finland møttes til dyst. Alle land stilte med fulle lag på dame- og herresiden.

 

 

Jeg er utrolig stolt over at Norge stakk av med seieren i lagkonkurransen både for damer og herrer! I tillegg så hadde vi Elise og Iver på pallen for sammenlagt individuelt, forteller TTFs styreleder, Lena Oprand Heggelund etter endt kamp. Veldig bra gjennomført arrangement, og den siste konkurransen i Gyllenborghallen for Tromsø Turnforening. Artig å se så mye bra turn, og veldig viktig med et godt samarbeid på tvers av nasjoner, avslutter hun.

Også ATMs sportslige leder, Børge Johansen, var fornøyd med resultatene: «Det Norske herrelaget bestående av kun TTF gutter gjennomførte så å si etter planen! Et gull i lagkampen var målsettingen før konkurransen. Etter jevn kamp hele veien, spesielt med Finland klarte gutta å dra i land seieren i siste apparat. Et lite skår i gleden var skaden til Magnus. Hadde han ikke slått foten sin i hopp, og måtte stå over skranke og svingstang, ville han vært med å kjempet om seieren i 6-kampen. Desto gledligere var det å se at Iver klarte tredjeplassen. Kasper, vår debutant, turnet godt å bidro flere plasser til laget. I sekskampen viser han lovende takter og blir spennende å følge videre. Til sist må vi også nevne våre enkeltapparatturnere, Hans-Jørgen og Yakob. To meget stabile turnere som gjorde det de var satt til å gjøre i sine apparater! Uten dem hadde lag gullet vært vanskelig. Begge viser mye god turn, så vi håper de ønsker trene videre og bidra for TTF i fremtiden!» avslutter han.

Sigve Andersen, leder for ATK, er som de øvrige begeistret for prestasjonene. Her oppsummerer han kampen for jentene:

«Barents games 2017 ble spesielt for jenteturn i Nord-Norge på flere måter. 

Først av alt vant vi lagkonkurransen for første gang på jentesiden!! Dette er et direkte resultat av forbedrede skrankeøvelser sammenlignet med tidligere år. Vi var faktisk beste land i skranke i år. Dette var fantastisk å få oppleve!!

For det andre var det siste konkurransen til Elise Dahl-Hansen. Hun vant ganske klart og lyktes godt i alle øvelsene. Det var flott at hun nå gir seg som turner med en flott konkurranse og to 1.plasser!

For det tredje var det kun 2 av 5 jenter som deltok i alle øvelser noe som viser at vi har en bredde blant gymnastene og vi får derforingen svake øvelser.

For det fjerde var det flott at det var en turner med fra Narvik. Vi har tidligere hatt turner fra Kabelvåg også, men det at vi vinner med turnere fra andre klubber i Nord-Norge viser at det faktisk er en viss bredde i Nord-Norge på jentesiden som gjør det enda morsommere. Det var ingen andre av landslagene som stilte lag med utøvere fra flere klubber innen sitt kjønn.

For det femte fikk vi flere individuelle medaljer.

For det sjette var det hele på hjemmebane. Hjemmeseier smaker ekstra godt!

De flinke jentene som fikset seier i helga var Elise Dahl-Hansen, Sara Petterson Hansen , Helene Gamst Berg, Seier Marie Andersen og Nora Elise Svenningdal fra Narvik.

Vi gleder oss til fortsetterlsen og på jentesiden viser det at vi er i sterk utvikling. Når vi ser nedover i aldersgruppene ser det ikke ut som vi skal få noe svakere lag med årene i hvertfall.»

 

Tromsø Turnforening er veldig stolt over resultatene og gratulerer til gymnaster, foreldre, og det gode støtte apparatet rundt. Uten menneskene rundt er det vanskelig å gjennomføre slike arrangementer. Vi gleder oss til flere gode arrangementer i den nye turnhallen!

Også pressen var på besøk. Du kan lese mer om TTF her:

https://www.nordlys.no/turn/tromso-turnforening/barentskamp/disse-jentene-gjorde-noe-som-ikke-har-skjedd-pa-minst-37-ar/s/5-34-639745

og her:

http://www.itromso.no/100Sport/andreidretter/Turnkometen-Kasper-15-satser-mot-landslaget-236302b.html

 

2017-05-28T09:35:22+00:00 mai 28th, 2017|