Pallplassering i NM og VM-deltagelse

Linn Pettersen Uncategorized

Denne helgen deltok noen av våre gymnaster både i NM i Stavanger og VM i Ungarn.
I stavanger stilte vi med gymnaster i både menn- og kvinneklassen. I VM stilte Iver Oprand Heggelund for Norge.

Børge Johansen, sportslig leder i ATM er svært fornøyd med helgens prestasjoner, og sier følgende: Iver turnet sin beste konkurranse i 6-kamp noen sinne i VM. Han gjennomførte øvelsene uten fall, og satte personlig beste med 70,5 poeng. Å gjøre det i enn så stor konkurranse vitner om en god fremgang for Iver! Plasseringsmessig ble det 78 plass av 118 deltakere. Andre beste norske av tre. Vi i trenerteamet i TTF er fornøyde. Vi har sammen med Iver fått ny erfaring og fått satt lista for veien videre. Iver har godt potensiale til store steg videre. Han er super seriøs, og ønsker bruke tid til turn. Det er viktig for tiden som kommer. Å ha motivasjon og tru på egen videre utvikling. Iver har hatt stor fremgang i frittstående og hopp siste året. Bøylehesten er nok det apparatet han liker best, og han har stort potensiale der i fremtiden. Likevel bør/skal ikke Iver spesialisere seg enda. Det er enda 6-kampen som er hans styrke!

Litt fra Iver sine egne tanker:
«Jeg startet konkurransen i ringer, hvor var veldig nervøs siden jeg var først ut av de norske gutta. Heldigvis klarte jeg øvelsen bra og etter det følte jeg meg veldig lettet. Jeg fikk godfølelsen og koste meg videre i konkurransen! Det føler jeg er viktig for at jeg skal gjøre det bra. Videre i konkurransen hadde jeg ingen fall og fikk ny rekord i mangekamp mef 70,5 poeng»

Så NM senior:
Lag bronse i år også! Det er vi stor fornøyde med! Vi manglet Iver OH, grunnet VM jr. Laget bestod av: Magnus Dahl-Hansen, Kasper Sjøthun og Peder F Skogvang.
Peder ble beste i 6-kampen på 7.plass. En av de beste konkurransene Peder har gjort! Dessverre falt han to ganger, så det viser jo enda bedre at Peder har godt potensiale når han gjennomfører konkurranse uten fall/større feil.
Magnus kvalifiserte seg til to finaler. Ringer og svingstang. Nr.5 ble han i ringer. En grei og viktig gjennomføring, med tanke på evt uttak for VM. I svingstang vant Magnus bronse!! Kun 0,25 bak gullet. En meget høy kvalifisert finale der Magnus hadde dagens mest spektakulære øvelse i følge kommentator på NRK. Ett steg i landingen fratok Magnus gullet. Men for oss i TTF og Magnus var dette STORT!!

Per Olav Berg, sportslig leder i ATK er også fornøyd med prestasjonene denne helgen: Eka Broks og Seier Marie Andersen representerte ATK og Tromsø turnforening under helgas NM i apparatturn i Stavanger. De gjorde en strålende konkurranse, hvor Seier ble nr 10 og Eka 21. Det var totalt 49 seniorer som deltok i NM. Det er flotte prestasjoner, og vi er veldig stolte av jentene!