Året 2019

Linn Pettersen Uncategorized

Året 2019 har gitt gode resultater og fantastiske opplevelser for Tromsø Turnforening. Vi har kommet oss på plass i turnhallen, og arrangert Northern lights konkurransen i Rytmisk Gymnastikk, vinter- og sommerturn, lørdagsturn, vår- og juleforestillinger, troppsamling, regionsamlinger og Norges Cup. I tillegg fikkstore å små i Tromsø Turnforening utmerkelsen «Idrettsprisen 2019» utdelt av Tromsø Kommune.

På breddesiden har klubben gjort det godt. Vi har tilrettelagt for turn og turnglede for barn og voksne og har hatt gode treninger med flotte oppvisninger. Bredden deltok både på barne- og ungdomskretsturnstevnet. TTF har også en grunnplan for trenerne sine, og våre trenere har gjennomgått både trampettkurs, hjelpetrenerkurs, stortrampolinekurs og trener 1 kurs. Mange av våre trenere har vært turnere selv, og turner fortsatt, slik at vi tilrettelegger for gode treninger. I tillegg har voksenpartiet blitt utvidet med et ekstra parti.


I tillegg har gymnastene våre deltatt på konkurranser både nasjonalt og internasjonalt, hvor ATM, Avdeling Turn Menn, blant annet tok NM gull i hopp junior, NM bronse i svingstang for seniorer, Nord Norsk mester i klasse 1, samt i rekrutt. I tillegg har ATM deltatt i både Europeisk ungdoms OL, jr. VM og representert Norge internasjonalt. I ATM har vi også hele 6 nyutdannede dommere som har tatt og fullført E-dommerkurs.


Troppsgymnastene har også hatt god uttelling i år både på KM (7 gull, 3 sølv og 3 bronser) og på NNM i Hammerfest (6 gull og 6 sølv). I tillegg har de deltatt på Pokalkonkurransen i Narvik og junior/senior tok for første gang på flere år turen til østlandet for å konkurrere. Med i bagasjen hjem fra Drammen Challange var to gull, en søv og en bronse. Gledelig er det også at voksentroppen Comeback Squad har blitt etablert, og de vant også gull i NNM senior frittstående.

Også i ATK, Avdeling Turn Kvinner, har de sportslige resultatene vært svært gode. ATK har hatt to utøvere på landslaget for juniorer og en utøver på landslaget for seniorer i 2019. Disse har også deltatt på flere FIG-konkurranser med gode prestasjoner.ATK har også hevdet seg med gode plasseringer bade i NM junior og senior, Norges Cup 1, 2 og 3, samt i NNM hvor de blant annet tok gullmedaljer i 5 ulike klasser. I lofoten open tok jentene også med seg over 40(!!) medaljer hjem!


I RG, rytmisk gymnastikk, har avdelingen fått hele seks landslagsuttak dette året.I tillegg fikk de gull i Christmas cup i Skjeberg og sølv til troppen i Murmansk. Rekruttene var også suverene og hentet flere pallplasseringer under Glade RG dager. Avdelingen fikk også bronse i ring under NM 2019. Hovedtreneren til RG, Olga, dømte EM i Azerbajan.Vi er veldig stolte over alt vi har fått til i 2019, og håper 2020 kan by på enda mer. Tusen takk til alle som bidrar til klubben.
Vi ønsker deg og dine en riktig god jul, og et godt nytt turnår! Vi gleder oss til å se dere på trening i uke 2, 2020!