Vokser seg Større (Artikkel Nordlys)

Vokser seg Større (Artikkel Nordlys) 2017-01-09T19:24:58+00:00

Utdrag fra artikkel fra Nordlys mai 2015:

«Vokser seg større – og vurderer tidligere OL-utøver som trener

Tromsø Turnforening øker antallet utøvere og trenere mens de venter på ny hall.

TURNØKNING: Tromsø Turnforening har økt medlemsmassen, tross ventelister i de yngste klassene.
 

12 utøvere fra Tromsø Turnforening, åtte aspiranter og fire rekrutter, var blant de 1100 deltakere som tok del i apparatturnfesten Rola i Asker i helgen.

De fire rekruttene, som er 12 år, endte som nummer fire av totalt 18 lag. Klubben kan også glede seg over solid vekst det siste året, til tross for sprengte ventelister.

– Vi har totalt 900 medlemmer nå, og har hatt en økning på over hundre medlemmer bare det siste året, sier Sigve Andersen, som er leder for apparat turn kvinner i Tromsø Turnforening.

Hundre på venteliste

Det er en godt etablert sannhet at klubben kunne vært enda større, om den hadde hatt bedre hallkapasitet.

– Vi har hundre barn på venteliste. Det er primært i de yngste gruppene. Men slik hallsituasjonen er i Tromsø nå, så har vi ikke mulighet til å gi tilbud til alle, sier Andersen.

Derfor ser klubben veldig frem til planlagt åpning av ny turnhall ved Templarheimen i 2017. Og som følge av lysere fremtidsutsikter har klubben økt aktiviteten.

– Tromsø Kommune har åpnet for at vi kan bruke helgene til trening. Det har gjort at vi har åpnet opp for Lørdagsturn, et tilbud for barn. Vi har også leid oss inn i Ekrehagen gymsal, for å utvide. Lørdagsturn, sammen med organisk vekst, gjør at vi har klart å vokse med over hundre medlemmer det siste året. Med ny hall i 2017 ser vi lyset i enden av tunellen, sier Andersen.

Klubben øker også antallet trenere, i henhold til medlemsvekstern. Både profesjonelle og dugnadsbidrag.

– I hovedsak er det frivillige foreldre og turninteresserte som bidrar på trenersiden. Men vi ser at de beste utøverne våre trenger trenere med høy kompetanse. De lønnes på anstendig vis, for å skape en forsvarlig arbeidssituasjon, sier Andersen.

Mister topptrener – kan erstattes med tidligere OL-deltaker

Han beklager at klubben mister Sirén Elene Bøe. Den tidligere landslagsturneren og EM-vinneren har vært trener i klubben nå, men flytter til Oslo til sommeren for å fortsette masterstudiene sine der.

– Hun er et unikum, positiv, pedagogisk flink og med erfaring fra høyt nivå. Det er synd at vi mister henne. Men vi får besøk i juni av en tidligere rumensk landslagsturner, som har deltatt i OL, som kan ta Siréns plass, hvis alt faller på plass, sier Andersen.

– Vi håper det skal bli bra, og ønsker å ivareta både topp og bredde i klubben. Og da må vi hente flinke trenere.

Mister ungdommer

Samtidig som klubben har ventelister, opplever de, som andre idretter, frafallsproblematikken i ungdomskolealderen.

– Vi sliter med frafall der. Det er det negative.

Han mener hallkapasitet også bidrar negativt der.

– Vi har ikke mulighet i dag å gi tilbud til en breddegruppe i apparatturn. Det betyr at du enten må være veldig god, eller så kan du ikke være med i det hele tatt. Det er trist at vi har fått den type polarisering. Det hadde vært interessant å hatt et eget tilbud til de som ikke er helt der opp, men som vil drive på med turn, sier Sigve Andersen. »

 

 

Se hele artikkelen med bilder her: http://www.nordlys.no/turn/tromso-turnforening/vokser-seg-storre-og-vurderer-tidligere-ol-utover-som-trener/s/5-34-162349