Turnprofiler gjennom 60 år (Artikkel iTromsø 2012)

Turnprofiler gjennom 60 år (Artikkel iTromsø 2012) 2015-08-04T10:35:33+00:00

Utdrag fra artikkel publisert av iTromsø 29.04.2012 (link til artikkelen nederst på denne siden):

«Turnprofiler gjennom 60 år

Her er tre profiler som har vært med på å prege Tromsø Turnforening i 60 av foreningens 150 år.
 

Svein Kristiansen, Kjell Johansen og Bjørn Mack har alle tre aktive karrierer bak seg. De var så gode turnere at de bragte flere nordnorske mesterskap til Tromsø Turnforening.

Men alle tre har også lagt ned en formidabel innsats både som trenere, overturnere, styremedlemmer og i posisjoner som har skapt stor utvikling for turnforeningen og som gjør at vi velger å trekke dem fram i vår serie om Tromsø Turnforening i forbindelse med 150-årsjubileet.

Svein Kristiansen og Kjell Johansen har fått de utmerkelsene det er mulig å få i Tromsø Turnforening. De er tildelt både bronse-, sølv- og gullmedaljer for sin innsats, og de er begge utnevnt til æresmedlemmer.

Historieforteller

Bjørn Mack på sin side har fått både bronse- og sølvmedalje for sin innsats. Men den tidligere nordnorske mesteren og styreformannen, flyttet sørover på begynnelsen av 1970-tallet, og dermed ble avstanden til foreningen så stor at både gullmedalje og eventuelt æresmedlemskap ikke er tildelt ham.

Men på tross av at han har hatt hovedstaden som bosted i 40 år, har han gjort masse for turnforeningen. Ikke minst har han bidratt til å ta vare på den 150 år lange historien til Tromsø Turnforening gjennom en rekke artikler og boken «Tromsø Turnforening gjennom 150 år», som kom ut sist høst i forbindelse med foreningens store jubileum 29. april.

Damenes trener

Svein Kristiansen ble både nordnorsk mester og fikk en rekke kalottkamper med seg som aktiv. Han ble trener på slutten av sin aktive karriere, og var sentral da Tromsø dominerte dameturn på slutten av 1960- og begynnelsen av 1970-tallet.

Han var trener blant annet for Kirsti Olsen (Haugland i dag) som vant medalje i junior-NM og ble tatt ut på A-landslaget i 1970.

Kristiansen var sentral både for å få realisert Gyllenborghallen og for at Landsturnstevnet i 1981 ble den suksessen det ble. Og ringer kunne han turne. Ikke mye å trekke for utøvelsen på dagens hovedbilde.

Sølvvinner

Kjell Johansen på sin side har også vært aktivt med i turnforeningen i nesten 60 år. Nordnorsk mester både i junior- og seniorklassen er han, mangeårig deltaker på kalottlaget og til og med sølvvinner i NM i troppsturn både i 1974 og 1981.

Og fortsatt er han svært aktiv i kulissene i foreningen. Turnforeningen har vært – og er – en viktig del av hans liv. Og i likhet med både Svein Kristiansen og Bjørn Mack vil de garantert være viktige bidragsytere også i årene som kommer.»

 

Artikkelen hører til spalten Bybildet som sto på trykk i papirutgaven av iTromsø 11. april. Skrevet av Jonny Hansen.

 

Les artikkelen i sin helhet med bilder her: http://www.itromso.no/nyheter/article542569.ece