Disse 11- og 12-åringene tren… (Artikkel Nordlys 2014)

Disse 11- og 12-åringene tren… (Artikkel Nordlys 2014) 2017-01-09T19:24:58+00:00

Utdrag fra artikkel publisert av Nordlys 28. Oktober 2014:

(Link til hele artikkelen er nederst på denne side)

«Disse 11- og 12-åringene trener 14 timer i uka. Treneren trente nesten dobbelt så mye da hun var like gammel og landslagsturner

Tidligere EM-vinner løfter Tromsøs nye turnhåp.

Tromsø Turnforening deltok med ni utøvere under årets nasjonale rekruttmesterskap i turn i Oslo forrige helg. Stevnet regnes som uoffisielt NM for aldersklassene, og tromsøutøverne fikk blant annet med seg en tredjeplass i lagkonkurranse på guttesiden.

Tidligere landslagsturner Sirén Elene Bøe (22) er med i Tromsø Turnforenings trenerapparat. Hun deltok i fire EM og avsluttet karrieren med å vinne EM-gull i troppsturn i 2010. Hun har også en rekke NM-gull og var landslagsutøver fra hun var 12 år til hun ga seg som 18-åring. Bøe er klar på at Tromsø Turnforening hemmes av treningsforholdene.

11- og 12-åringene i TTF trener fem-seks ganger i uka. Bøe hadde betydelig større treningsdoser.

– Da jeg var like gammel trente jeg 25 timer i uka. Det var fast for utøvere i den alderen i min klubb i Asker. Skal vi opp på det samme nivået som de beste i Norge, må vi nok opp på de samme treningsmengdene, men vi har ikke de samme ressursene og anleggene, sier Sirén Elene Bøe til Nordlys.

– Må gjøre det beste ut av det

Hun legger ikke skjul på at fasilitetene holder TTF-utøverne igjen.

– Forskjellen på Tromsø og Oslo er at det er mange flere turnhaller sørpå. Mangler du utstyr en plass kan du finne det i nærheten, og få det treningsutbyttet du ønsker. Min turnhall var for eksempel ikke noe bedre enn det vi har her i Tromsø. Men det er helt avgjørende at utstyret står ute hele tiden. Her må vi bruke mye treningstid på å rigge til, sier Bøe.

Hun er klar på at TTF kan få frem gode utøvere, selv med mindre treningsmengder og dårligere anlegg.

– Man må bare gjøre det beste ut av det, og tenke løsninger i stedet for begrensninger. Og vi må være mer effektive i den treningstiden vi har, og få mer ut av de, enn når du har bedre tid, sier 22-åringen.

Ti timer i turnhallen i uka

Hun studerer psykologi i Tromsø, og jobber ved siden av studiene som trener i Tromsø Turnforening.

– Det passer meg veldig bra, og jeg trives med å være trener. Det er gøy å se utøverne oppleve mestring. Og det å jobbe i en turnhall er noe jeg føler meg trygg og komfortabel med. Det er mye fra min aktive karriere som jeg kan bruke med utøverne her, og tilpasser treningen mye av det jeg trivdes med. Det har jeg fått gode tilbakemeldinger på, sier Sirén Elene Bøe.

Hun har familie i Tromsø, men har bodd hele livet sørpå, frem til hun flyttet til Tromsø for tre år siden.

– Jeg er ferdig med bachelor, og skal begynne på masterstudier neste år. Tiden i turnhallen styres litt av studiene, men det blir fort ti timer i uka med utøverne, sier Sirén Elene Bøe.»

 

Her kan du se hele artikkelen med bilder: http://www.nordlys.no/tromso-turnforening/nm/turn/disse-11-og-12-aringene-trener-14-timer-i-uka-treneren-trente-nesten-dobbelt-sa-mye-da-hun-var-like-gammel-og-landslagsturner/s/5-34-14756