Imponerte i landskamp: – En stor… (Artikkel Nordlys 2015)

Imponerte i landskamp: – En stor… (Artikkel Nordlys 2015) 2015-10-19T06:55:35+00:00

Utdrag fra artikkel publisert av Nordlys 16. Mars 2015:

(Link til hele artikkelen er nederst på denne side)

«Imponerte i landskamp: – En stor opplevelse

Tromsø-jenter kjemper mot forutsetningene og hevder seg godt.

To utøvere fra Tromsø Turnforening deltok i helga i landskamp i rytmisk gymnastikk (RG) mot Sverige i Göteborg.

Kampen mot svenskene endte med tap, men både Viktoria Mellem i seniorklassen og Lotte Henriksen i juniorklassen gjorde seg positivt bemerket.

Blant annet stakk Henriksen av med seieren i taudisiplinen.

– Det var kjempegøy. Et veldig godt arrangement og en god konkurranse. Alle er veldig fornøyde, sier trener Olga Ivanova i Tromsø Turnforening, som var i Göteborg både som trener og dommer.

– Mange var her på sin første internasjonale konkurranse, blant andre Lotte. Det var en stor opplevelse for dem, legger hun til.

– Viktoria gjorde det også ganske bra, men de svenske seniorene er gode. De deltar i EM og VM og satser hardt, forteller Ivanova.

Nummer åtte og ni i Norge

Mellem og Henriksen hevder seg godt på nasjonalt nivå, der de på forbundets liste er rangert som henholdsvis den åttende og niende beste utøveren i Norge i senior- og juniorklassen.

Mange av konkurrentene deres i Norge er samlet i et miljø på Østlandet, og har andre fasiliteter og en annen konkurransehverdag enn jentene fra Tromsø. Det mener Ivanova setter prestasjonene til tromsøjentene i et ekstra godt lys.

– Det er kjempebra av dem. Vi bor langt unna mange av de andre og har nok mindre muligheter med tanke på konkurranser og matching, men vi gjør så godt vi kan og er veldig fornøyde, sier Olga Ivanova.

Får russisk besøk

Til helga blir det en liten landskamp i Tromsø.

Da kommer det RG-utøvere fra Murmansk til et vennskapelig arrangement i Gyllenborghallen som bærer navnet Nordlys-konkurransen.

Der får jentene fra Tromsø bryne seg på konkurrenter fra det som regnes som verdens beste RG-nasjon.»

 

Her kan du se hele artikkelen med bilder: http://www.nordlys.no/tromso/tromso-turnforening/turn/imponerte-i-landskamp-en-stor-opplevelse/s/5-34-113656